6e leerjaar

In het laatste jaar van de lagere school worden de kinderen verder voorbereid op de grote stap naar het middelbaar. Dat voorbereiden gebeurt op verschillende manieren. De lessen bouwen verder op die van het vijfde leerjaar; met een leerschema en grote toetsen wordt het studeren en plannen aangeleerd.  

Op verschillende momenten in het jaar wordt stilgestaan bij 'de grote stap'.  Enkele projecten staan jaarlijks op het programma en dragen ook bij tot die voorbereiding, zoals het drugspreventieproject en het project rond de studiekeuze.

Bovendien gaan de zesdeklassers telkens op een toffe, avontuurlijke eindejaarsreis! Samenwerken, leren, genieten, in -én ontspannen zijn typische kernwoorden van het zesde!

Leerkracht:
Juf Liesbeth Denissen
Leerkracht:
Juf Jet Van Leeuwen en meester Tim Van Tichelen

Pyjamadag-Bednet: ontbijt in het eerste + peter-meter

9 maart, 2018 - 19:40 -- juf Dorien

Naar school komen in pyjama? Daar hoorde volgens de kinderen van het eerste leerjaar een heerlijk ontbijt bij... Door elk iets lekker mee te brengen, kregen we een heus buffet bij elkaar! Zo groot dat zelfs onze meters en peters ervan mee konden komen smullen... Gezellig, met onze knuffels erbij. Lekker smullen, een verhaal voorgelezen door meter/peter, samen knutselen en spelen,... Wij steunden BEDNET heel graag! 

6B danst tegen pesten: stip na stip

28 februari, 2018 - 21:17 -- Meester Tim

Tijdens de week tegen pesten ontstond het idee in 6B om een videoclip te maken op de Ketnetsong 'stip na stip'. Dansmoves werden verzonnen, teksten werden geleerd en opnames werden gemaakt. Het resultaat staat nu online! Bekijk het zeker eens door op de volgende link te klikken: https://www.youtube.com/watch?v=tQX5SOn1TEM

(Werkt deze niet, kopieer dan deze link naar je adresbalk boveaan.)

 

Muziekavond: back to the 90's

3 februari, 2018 - 20:21 -- Juf Nadja

Vrijdag 2 februari 2018 organiseerden we opnieuw een muziekavond. Na het succesvolle schlagerfestival twee jaar geleden, was het nu volop nineties muziek. Voor vele leerkrachten én ouders de muziek uit hun jeugd. Onze kinderen maakten de voorbije weken kennis met deze liedjes. Elk leerjaar deed een spetterend optreden op de beats van Aqua, Five, 2 Fabiola, Vengaboys, Snap, Captain Jack, Britney Spears, Backstreet Boys, Laïs, Steps,...

Pagina's

Datum:
donderdag, 22 maart, 2018 (Hele dag)
Datum:
maandag, 26 maart, 2018 (Hele dag)
Datum:
woensdag, 28 maart, 2018 (Hele dag)
Datum:
vrijdag, 30 maart, 2018 (Hele dag)
Datum:
vrijdag, 25 mei, 2018 (Hele dag)
Datum:
maandag, 18 juni, 2018 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 28 juni, 2018 - 19:00